Big Brother ´chipt´ de mens

brother

Langzaam rukken we op naar een nieuw tijdperk. Die van de robotten. Daar waar menig dier al voorzien is van een onderhuidse chip, komt het steeds meer voor bij de mens. Nu zijn het de reumapatiënten die door middel van een chip, geplaatst in hun hals, positieve resultaten mogen verwachten op verbetering. Waarom een ´medicatie´ via een chip, zijn er daadwerkelijk geen andere manieren?

Sta eens een moment stil bij het, waarom. Als we als mens nog enige privacy bezitten, dan kan dat stukje wat daarvan over is door een ‘chip’ ons ook ontnomen worden. Het is nog niet voldoende dat we in het bezit moeten zijn van een paspoort dan wel ID kaart. Wil je naar buiten? Dat kan, helemaal prima, maar niet zonder dat je een geldig paspoort of ID bij je hebt. Doe je dat wel, dan kost je dan honderdenvijftig euro euro. Je betaalt dus geld om met je lijf buiten te mogen lopen. Er zijn ergens mensen ‘Big Brother’ die bepalen wat wel en niet mag. Mensen die je vierentwintig uur per dag in de gaten willen houden. Deze mensen willen de wereld ‘ownen.’ Niemand heeft het recht om te bepalen dat je moet betalen om buiten te mogen lopen, of je te verantwoorden door middel van een ID dat je geboren bent in een bepaald land. De wereld, daar hoort iedereen van te mogen genieten zonder belachelijke voorwaarden. Zonder dat er geregistreerd wordt wat je bij een supermarkt koopt, wat voor kleur onderbroek je draagt of  hoe je leuk een wimper uit je oog trekt. Regels hebben we als mens nodig om er geen bende van te maken, maar gaan sommigen van die regels niet te ver? De grens totaal voorbij?

Het Amerikaanse bedrijf Verichip, dat chipsystemen levert, ziet een groeiende markt voor toepassing bij mensen. Het Nederlandse bedrijf NXP, signaleert ook dat er bij steeds meer mensen chips worden geïnjecteerd. Volgens de experts is het nog maar een kwestie van tijd dat een baby bij de geboorte een chip ingebracht krijgt. Deze kinderen kijken straks niet naar Starwars op tv. Ze zijn! Starwars.. Gechipt voor het leven.

Advertisement

4 thoughts on “Big Brother ´chipt´ de mens

  1. Howdy! I could have sworn I’ve visited this web site before but after browsing through some of the articles I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

    • Ik begrijp dat mensen zoals u met reuma dit een uitkomst vinden. Waar het mij om gaat is, waarom moet dit via een onderhuidse tip. Waarom kan dit niet op een manier zonder dat er een mogelijkheid bestaat dat ze privacy gegevens van mensen kunnen navolgen.

      Ik wens u sterkte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s